Krhovský brankostroj... Krhová - Jarcová 9:2 (3:1)

02.04.2012 10:28

    Jiskra v prvním jarním kole roztřílela Jarcovou 9:2, přestože začátek utkání to nenaznačoval. Domácí nastoupili v sestavě : brankář - Indrák Zdeněk, obrana : Stanislav Januš, Martínek Josef, Zuzaňák Radek a zimní mladá posila Dub Karel, záloha : Peml Denis, Pastuszek Lukáš, Grygařík Vladislav a Domitra Lukáš, útočnou dvojici tvořili Grygařík Radek a Mužík Jiří.

    Domácí začali od první minuty svou aktivní hru dopředu a z kraje zálohy si vytvořili několik slibných šancí, Pastuszek dokonce při pokusu o přehození brankáře nastřelil břevno. Ale v 10´minutě zasadila nečekanou ránu Jarcová, po rohu na přední tyč se zjevil Klvánek a i přes snahu domácího gólmana skóroval - 0:1. Hosté bojovali o výsledek a Jiskra stále čekala na gól. Pak přišla pětiminutová salva Krhové, v 30´minutě vyslal Mužíka nádhernou přihrávkou Zuzaňák a ten na druhý pokus skóroval. Následoval Pastuszkův gól z pravé strany do vzdálenější šibenice - 2:1. Ve 40´minutě se dostal k míči v pokutovém území znovu Mužík, na dvakrát se mu nepodařilo vsítit, tak raději nahrál osamocenému Radkovi Grygaříkovi a ten bez problémů uklidil míč do sítě, v poločase tedy stav 3:1.

    Druhý poločas začal nádhernou sečvičenou akcí jako z dílny Victorie Plzeň. Pastuszek při rohu našel před šestnáctkou nabíhajícícho Martínka a ten vymetl všechny pavučinky z růžku branky -4:1. V 60´minutě našel při rohu Pastuszek na přední tyči Mužíka a ten hlavou angličákem střílí na 5:1. Pak následovala rychlá akce bratrů Grygaříků, Radek utekl po pravé straně a ve vápně našel Laďu, který pečetil hlavou na 6:1. Poté domácí střídali, ze hřiště odcházel Mužík a nastoupil Indrák Radim. Mužík byl v tomto zápase asi nejvýraznější postavou Jiskry, vsítil dva góly a na jeden přihrál, v útoku byl vždy na tom správném místě a proto jej redakce našeho webu vyhlásila Hráčem zápasu. V 68´minutě pohrozili hosté, na branku Krhové, se sneslo několik střel, které užásně vychytal Indrák a poslední na brankové čáře zachránil Martínek. Při této akci se domácí brankář zranil, vytesnil totiž jednu střelu nosem, po chvíli se ovšem otřepal a dochytal celý zápas. Hosté bohužel z následujícího rohu snížili gólem Bači. 75´minuta a střídalo se na straně Jiskry, výborného Radka Zuzaňáka volaly pracovní povinosti, takže ho střídal Petr Kristek. 82´minuta patřilo Lukášovi  Pastuszkovi, na hranici velkého vápna se vymanil ze sevření tří hráčů, pak si ještě položil brankáře a pohodle poslal míč do sítě - 7:2. O čtyři minuty později utekli Krhovští útočníci sami na brankáře a za hlasitého pokřiků fanoušků, kdy bylo nejvýrazněji slyšet "Bobo !!" skóroval do prázdné brány Radim Indrák. To už se tribuny dožadovaly "desítky" a naději jim dodal v 85´minutě Radek Grygařík, když ukončil sérii přihrávek před hranicí šestnáctky přesnou střelou k tyči. Dalšího gólu už se domácí fans nedočkali, takže konečný stav - 9:2.

Po zápase se domácí funkcionáři shodli, že nejlepší hráč hostů byl jejich pomezní, který velmi svědomitě brzdil nápor domácí Jiskry. Další skvělý zápas, teď už jen AWE JISKRA a další neděli v 10:00 v Hrachovci !!

 

Pafton23